субота, 25 березня 2017 р.

CЕМІОТИКА «ВЕЛИКОЇ ДЕПРЕСІЇ» (1929 - 1939). Частина №1


"Велика депресія" (англ. Great Depression) - світова економічна криза, що почалася в 1929 році і тривав до 1939 року. Тому 1930-і роки в цілому вважаються періодом Великої депресі
Період з 1920 по 1939роки, який охоплює "Бурхливі двадцяті" (Roaring Twenties, 1920- 1029) та "Велику депресію" (Great Depression, 1929- 1939), називається "Золота епоха джазу" (Golden Jazz Age, 1929-1939)

Карл МАРКС: "ПРИЧИНОЮ ЕКОНОМІЧНОЇ КРИЗИ Є ПЕРЕВЕРОБНИЦТВО ТОВАРІВ"



ПЕРЕВИРОБНИЦТВО ТОВАРІВ - це перевищення пропозиції продукції над попитом на неї, інакше кажучи, збільшення запасів продукції внаслідок нездатності реалізувати її скорочення попиту.



















Розвиток капіталістичної економіки має циклічний характер.


"ЧОРНИЙ ВІВТОРОК" - 24 жовтня 1929 року. КРАХ БІРЖІ  в НЬЮ-ЙОРКУ 


Велика депресія - найбільша хвиля злочинності в Америці і народження ФЕНОМЕНУ ГАНСТЕРІВ

ВОРОГ №1  - гангстер ДЖОН ДІЛЛІНЖЕР


Свій перший злочин хлопець скоїв ще у 1923 році, коли вкрав автомобіль для того, щоб похвалитися перед своєю дівчиною.
В 1924 році Джон Діллінджер одружився з 16-річною дівчиною і спробував налагодити своє сімейне життя. Не маючи роботи та власного помешкання через декілька тижнів Джон знову вдався до злочинів. Цього разу його арештували за крадіжку курей, але завдяки клопотанню батька справа не дійшла до суду. Тим часом фінансові труднощі призвели до складнощів у сімейному житті і у 1929 році шлюб розпався.
Залишаючись безробітним Діллінджер, разом із своїм товаришем скоїв пограбування продуктового магазину, але наступного ж дня був арештований та отримав 10 років в'язниці,
У в'язниці Діллінджер познайомився з іншими злочинцями, грабіжниками банків і саме тут сформував свій світогляд, Коли звільнили достроково, після восьми з половиною років ув'язнення. він в 1933 році Джон разом із товаришами скоїв своє перше пограбування банку у штаті Огайо

Сцена пограбування банку з фільму «Public Enemies» (ВОГОГ №1) 2009 року за участі ДЖОННІ ДЕППА

У розпалі Великої депресіїД іллінджер швидко зажив слави у пресі як сучасний РОБІН ГУД, оскільки він грабував банки, які ненавиділа значна частина населення і звинувачувала у експлуатації під час тяжких економічних часів.
Найвідомішою втечею Діллінджера була втеча з в'язниці штату Індіана, де він втік, використовуючи зроблену з дерева імітацію револьвера

«Public Enemies» ВОГОГ №1

Злочини Діллінджера, пограбування банків та особливо вбивства поліцейських призвели до проголошення його ФБР ворогом суспільства номер один В 1934 року поліція вийшла на слід грабіжника і влаштувала засідку навколо кінотеатру Після закінчення фільму він вийшов з кінотеатру, де агенти ФБР наказали йому здатися. Діллінджер вихопив зброю і спробував вистрілити в одного з агентів, але був тричі поранений. Смертельним виявилося кульове поранення в обличчя. Мертве тіло Джонні Діллінджера пролежало на асфальті ще годину, перш ніж його забрав автомобіль. Поліцейським довелося пострілами в повітря розганяти натовп людей, що зібралися навколо тіла видатного грабіжника.
Історія Джона Діллінджера знайшла відображення в кількох кінофільмах, зокрема в 2009 році, коли головну роль Джона Діллінджера зіграв відомий голлівудський актор Джонні Депп в фільмі  «Public Enemies»

Смерть  Джона Діллінджера біля Кінотеатру




Немає коментарів:

Дописати коментар