неділя, 2 квітня 2017 р.

CЕМІОТИКА «ВЕЛИКОЇ ДЕПРЕСІЇ» (1929 - 1939). Частина №2

"ЧОРНИЙ ВІВТОРОК" - 24 жовтня 1929 року. КРАХ БІРЖІ  в НЬЮ-ЙОРКУ




Велика депресія - найбільша хвиля злочинності в Америці і народження ФЕНОМЕНУ ГАНСТЕРІВ

Матуся Ma Barker і її банда з чотирьох синів

Матуся-кулемет


Ma Barker; справжнє ім'я Arizona Donnie Barker, народилася в селянській католицькій родині і виховувалася в строгих традиціях. В1892 роки вийшла заміж за Джорджа Баркера і в шлюбі з яким народила чотирьох синів: Германа, Ллойда, Артура і Фреда. Чоловік був алкоголіком і залишив її з народженням останнього сина,

Ma Barker була лесбіянкою, а її сини були гомосексуалістами та психопатами.
Баркер займалася проституцією, шахрайством і крадіжкою; з іншого боку, є відомості і про те, що вона намагалася дати гідну освіту і виховання своїх дітей, а також всіма способами захистити їх від потрапляння до в'язниці.

Матуся Баркер разом з синами грабувала банки. Її старший син Герман покінчив життя самогубством після перестрілки з поліцією в 1927 році, яка відображена в фільмі 1996 року "Public Enemies "

Кінець банди  матусі Баркер

Баркер була застрелена разом зі своїм сином Фредом 1935 року в ході перестрілки з агентами ФБР.
16 січня 1935 року агенти ФБР оточили будинок. Один з них, надівши куленепробивний жилет, запропонував Ма здатися. Побачивши його, вона прочинила двері і прошипіла крізь зуби: "Пішли б ви всі під три чорти!" Коли двері зачинилися, інспектор почув її слова синові: "Вріж цим проклятим копам - стріляй!".
Зберігаючи повний спокій, Ма піднялася наверх і відкрила з вікна вогонь з автоматичної гвинтівки по людям, обкладений їх барліг. Фредді підтримував матусю вогнем з автомата. Агенти ФБР відповіли тим же, а потім пустили в хід сльозогінний газ. Запекла стрілянина тривала близько години. Коли нарешті стрілянина припинилася, місцевий хлопець добровільно погодився заглянути в будинок. Він знайшов Ма без ознак життя. Фредді помер, отримавши чотирнадцять куль.
Обидва її сина теж загинули. Артур був убитий охороною у в'язниці Алькатрас в Сан-Франциско при спробі до втечі. Ллойд
а зарізала дружина.

Останні хвилини життя Матусі Баркер та її сина відображені в в фільмі 1996 року "Public Enemies "

ДИВИСЬ Кінець Ма Барер в фільмі 1996 року "Public Enemies "

Історія матусі Баркер стала основою відомої пісні 1976 року группи "BONEY-M" "MA BAKER"


Ma Baker
Матуся Бейкер
Freeze! I'm Ma Вaker - put your hands in the air,
Всім стояти! Я Матуся Бейкер - руки вгору!
Gimme all your money
Давайте сюди всі ваші гроші!

This is the story of Ma baker, the meanest cat
Це історія про Матусю Бейкер, найжорстокішу кішечку
From ol' Chicago town
В усьому Чикаго.
She was the meanest cat
Вона була найжорстокішою кішечкою
In old Chicago town
В усьому старому Чикаго.

Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - she taught her four sons
Ма Ма Ма Ма – Матуся Бейкер – навчила свої чотири сина,
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - to handle their guns
Ма Ма Ма Ма – Матуся Бейкер – как вправлятись з пушкою.
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - she never could cry
Ма Ма Ма Ма – Матуся Бейкер – вона ніколи не вміла плакати,
Ma Ma Ma Ma - Ma Baker - but she knew how to die
Ма Ма Ма Ма – Матуся Бейкер – проте знала, як вмирати...

Bonnie and Clyde: історія вбивчого кохання



 Хороша дівчинка любить поганих хлопчиків

 Бонні Паркер походила з робітничої родини з Техасу, Вона писала вірші та вела щоденник.
 Хороших дівчаток часто тягне до поганих хлопчиків. В 15 років Бонні одружилася з гангстером та влаштувалася на роботу офіціанткою. Коли чоловік потрапив до в’язниці, вона розлучилпся з ним.


Жертва тюремного зґвалтування

 Клайд Берроу, який був на рік старший Бонні та походи з сімї Техаських фермерів, заробляв на життя викраданням машин. Після кількох арештів в 1928 і 1929 роках, він був відправлений до в'язниці Істхем в Техасі в квітні 1930 року. Під час відбування покарання він убив іншого ув'язненого, який неодноразово ґвалтував його Це було перше вбивство Клайда.
Проте, в 1932 році його випустили на свободу


Знайомство та кохання до смерті

У 1932 році Бонні Паркер і Клайд Берроу вперше зустрілися в будинку спільної знайомої. Він був 22-річним озлобленим на весь світ злочинцем, вона - 21-річної нудьгуючої офіціанткою з багатою фантазією, тягою до «поганим хлопцям» і «небезпечним пригодам». Бонні вела щоденник і писала вірші. Вона не мріяла про довге життя і великій родині, їй хотілося «повеселитися». Клайду Берроу Бонні сподобалася, і він міг їй забезпечити то «веселощі», якого вона бажала.




КОХАННЯ ДО СМЕРТІ Группа "СПЛИН" - "Бонни и Клайд" 


 Помста за згвалтування

 Клайд Берроу мріяв помститися в'язниці, в якій йому довелося пережити страшне приниження. Помстою повинен був стати масова втеча, який він мав намір організувати.
Щоб добути на нього грошей, гангстери почали грабувати дрібні магазини та автозаправки, пересуваючись на автомобілі по всьому Техасу. Пограбування ПАРОЧКИ відзначались неабиякою жорстокістю –вони завжди вбивали жертв пограбування та поліцейських.





В 1934 рціу гангстери атакували в'язницю Істхем, спровокувавши масову втечу ув'язнених, в ході якого було вбито офіцера охорони.

Це був виклик системі, тому за и «відморозків» взявся техаський рейнджер Френк А. Хеймер. Він був справжнім «мисливцем за головами», заарештували десятки злочинців і особисто вбив понад 50 правопорушників.

 167 куль від пана Хеймера

 Френк Хеймер на той час досконально вивчив досьє бандитів і підготував пастку. Засада чекала Бонні і Клайда на сільській дорозі в Біенвілле, Луїзіана.
23 травня 1934 року група Хеймер, що складалася з шести чоловік, відкрила шквальний вогонь по «Форду», в якому знаходилися бандити. У машину потрапили 167 куль, більшість дісталося злочинцям. У трупі Клайда Берроу судмедексперти нарахували більше 50 куль, в трупі Бонні Паркер - понад 60.
Після загибелі злочинців бізнес на них почали робити відразу: за те, щоб подивитися на убитих, потрібно було заплатити по долару, і бажаючих виявилося чимало. Особисті речі гангстерів забрали люди з групи Хеймер, які потім через третіх осіб продавали їх з аукціону. Хеймер забрав собі Гангстерське зброю і рибальські снасті, за допомогою яких бандити добували собі прожиток в найгірші дні





ВІДОБРАЖЕННЯ ІСТОРІЇ КОХАННЯ БОННІ І КЛАЙДА В СУЧАСНОМУ МИСТЕЦТВІ

Serge Gainsbourg & Brigitte Bardot - Bonnie And Clyde (1968)


Beyonce feat. Jay Z Bonnie & Clyde
ЗАРОДЖЕННЯ ІТАЛІЙСЬКОЇ МАФІЇ - "COSA NOSTRA"
"НАША СПРАВА". Організація складалася з  «сімей» (famiglia). Сама «сім'я» мала  підпорядковувалась так званому хрещеному батьку - padrino. 
Усі сім'ї, у свою чергу, підпорядковувались КРЕЩЕНОМУ БАТЬКОВІ, "голові голів"  Сapo di Сapi  .
Термін "GOD FATHER"  став відомий   завдяк ироману Маріо Пьюзо «Хрещений батько».


 «Lucky» Luciano" 

(Лакі Лучано, Щасливчик Лучано) 

- король бутлегерів









У 1907 році, рятуючись від злиднів, , родина Лучано переїєджає з Сицілії в США.
Після закінчення школи Лакі Лучано влаштувався кур'ром в магазин дамських шляпок, власником якого була сіцілійська мафія.

Молодий Сальваторе розносячи дамські капелюшки клієнтам,  ховав туди НАРКОТИКИ.

Починав Чарлі Лучано з поста рядового гангстера. та спочатку був рядовим членом «сім'ї» Джузеппе Массер, однією з двох найбільших в Нью-Йорку гангстерських банд. 

16 жовтня 1929 года  в центрі Нью-Йорка н
 його схопили люди Маранзано, вивезли з Манхеттена і на одній з безлюдних трас, підвісивши на дереві, стали палаючими сигаретами припікати обличчя. Вони намагалися вивідати у Чарлі місце схованки з наркотиками, але безуспішно. Гангстери вирішили, що він мертвий і залишили на дорозі без ознак життя.
Проїжджав повз патруль підібрав Чарлі і відвіз до лікарні, де на Лучано наклали 55 швів. Він вижив, і після цього його близький друг Мейер Ланські прозвав Лучано «Щасливчиком» (англ. Lucky).

Лакі Лучано придумав схему: фіктивна фірма як «дах» для бутлегерства. Він один з перших вирішив, що мафія повинна функціонувати так само, як і корпорації. Він організував «Велику сімку» - супертрест гангстерів з продажу спиртного.

Лучано був ініціатором особливого підрозділу ПАЛАЧІВ «Кози ностри» - «Корпорації вбивств». 

Лучано також взяв проституцію під свій контроль. 
Йорку йому належало близько 200 будинків розпусти. 

У 1936 році прокурор штату Нью-Йорк Томас Дьюї пред'явив Лучано звинувачення в організації мережі борделі  і зміг домогтися вироку про ув'язнення на термін від 30 до 50 років. 
У 1943 році він на прохання американського уряду, за участю Томаса Дьюї, 
допоміг здійснити військову операцію з висадки американських військ на Сицилії, за що в тому ж році був звільнений, але після війни в 1946 висланий в Італію. Двічі намагався повернутися в США, але невдало. 

У 1962 році був запрошений на зйомку документального фільму про мафію, але при зустрічі з режисером з ним трапився інфаркт, і він помер по дорозі в лікарню.


АЛЬ-КАПОНЕ


АЛЬ-КАПОНЕ - найжорстокіший ганстер з ЧИКАГО. Був членом 
особливого підрозділу ПАЛАЧІВ «Кози ностри» - «Корпорації вбивств» та ВИКОНУВАВ СМЕРТНІ ВИРОКИ ЧЛЕНАМ МАФІЇ

Бійня в День святого Валентина 

В 1926 році Аль Капоне призначив "стрілку" кункуруючій банді бутлегерів Морана.
У призначений час члени банди Капоне в формі чиказьких поліцейських увірвалися в гараж, де банда Морана організувала склад контрабандного віскі. Люди Морана, захоплені зненацька, підняли руки вгору, будучи переконані в автентичності поліцейських. Вони покірно вишикувалися біля стінки, але замість очікуваного обшуку пролунали постріли. Семеро людей були вбиті. 

Падіння Капоне і смерть 

У липні 1931 року Капоне постав перед Федеральним судом і був засуджений до одинадцяти років тюремного ув'язнення за несплату податків  У 1934 році був переведений до в'язниці на острові Алькатрас, звідки вийшов через сім років смертельно хворим на сифіліс. Капоне втратив кримінальний вплив

КРИЛАТІ ВИСЛОВИ АЛЬ КАПОНЕ

 Куля дуже багато змінює в голові, навіть якщо потрапляє в задницю
 Нічого особистого, це просто бізнес.
 Нагодуй  та дай напитися свому ворогу, перш ніж убити його.
 Якщо брешеш - бреши коротко...





ЗАРОДЖЕННЯ НАЦИЗМУ. НАЦИЗМ - РЕАКЦІЯ НА ВЕЛИКУ ДЕПРЕСІЮ



Адольф Гітлер - учасник 1-ї світової війни, ВТРАЧЕНЕ ПОВОЕННЕ ПОКОЛІННЯ





"Mein Kampf" (Моя боротьба) - книга Адольфа Гітлера, що поєднує елементи автобіографії з викладенням ідей націонал-соціалізму



Адольф Гітлер - Художник

Навчався до першої світової війни у Відні, в  Академії Мистецтв на архітектурному факультеті. Відомі картини Адольфа Гітлера
























Немає коментарів:

Дописати коментар